مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: استان فارس نخستین تولید کننده انجیر در ایران و شهرستان نیریز یکی از قطب های تولید کننده انجیر استان است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی ریز، علیرضا بصیری از شروع برداشت انجیر نی ریز خبرداد و افزود: همه ساله از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغهای دیم شهرستان شروع می شود و تا نیمه مهرماه ادامه می یابد.
به گفتهوی؛ با توجه به کاهش بارندگی های سال زراعی جاری و خشکسالی و همچنین بارندگی و سیل اخیر پیش بینی می شود با کاهش 70 درصدی محصول 1500 تن انجیر در شهرستان نیریز تولید وبرداشت شود.
او تاکید کرد: عواملی چون طغيان آفت كنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهاي شديد و ايجاد اختلال در فعاليت زنبورهاي گرده افشان در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.
بصیری با اشاره به اینکه انجیرستان های دیم نیریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول، در جهان دارای جایگاه ویژهای است؛ ابرازکرد: قریب به 5000 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که 4000 هکتار آن مثمر است و به دو صورت تر(تازه خوری) و خشک به بازار عرضه میشود.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه انجیر نی ریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر میشود، تصریح کرد: نبود سرمایهگذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعثشده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بستهبندی مناسب از منطقه خارج شود.