«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 07:29 - 2024 May 17
کد خبر: ۷۶۲۸
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۵

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز گفت: بردهی انجیرستان های این شهرستان در سطحی بالغ بر 5000هکتار، از دهه سوم اردیبهشت ماه شروع شده است و تا تیرماه ادامه دارد.



به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز، علیرضا بصیری تصریح‌کرد: گرده‌افشانی براساس استانداردهای خاص نسبت به سن درختان با مشاوره کارشناسان  صورت می‌گیرد و به لحاظ فنی، زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی به نه تا سیزده میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است.

وی افزود: ۹۸ درصد از ارقام انجیر باغ‌ها از رقم سبز صادارتی است که این رقم از انجیر موجود در شهرستان برای تولید میوه نیاز به انجام گرده افشانی به وسیله زنبور بلاستوفاگا دارد.

او با اشاره به اینکه نی ریز یکی از قطب های تولید انجیر استان و کشور را داراست ،اظهارکرد: انواع ارقام گرده افشان موجود، دانه سفید، قاسمی(پوزدنبالی)، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، دانه‌سبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل‌ سربسته و مهارلویی است که رقم های برانجیر استفاده شده در نی ریز بیشتر قاسمی و دانه سفید است و از شهرهای همجوار چون ایج و استهبان تامین می شود.

این مقام مسئول ابراز کرد: « بری » قابل استفاده و مفید است که زنبورگرده افشان(بلاستوفاگا) کافی و گرده مناسب برای تلقیح میوه های خوراکی داشته باشد؛ زرد ،زیادرس و در هنگام لمس کردن سرد( سردخانه ای) نبوده و فاقد آفت زنبور نارنجی رنگ ترومیده باشد.

بصیری همچنین تاکید کرد: در زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود میوه ی بَر آسیب نبیند و کمترین فشار به آن وارد شده تا تلفات زنبور آن کم شود و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز در پایان تصریح کرد:  میوه های درخت "برانجیر" غیر خوراکی و دارای گل های نر و ماده هستند؛ درخت گرده افشان در سال معمولاً سه محصول پاییزه زمستانه وبهاره تولید می کند که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخم گذاری می گردند که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گرده افشانی را انجام             می دهند.

سيدابراهيم فقيهي
منبع: تولیدی
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین