«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 10:38 - 2024 May 18
کد خبر: ۵۲۸۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳
یکی از بیماری‌های خاص شنوایی که متأسفانه مردم اطلاعاتی کمی در مورد آن دارند، عارضه نوروپاتی شنوایی یا آسیب عصب شنوایی است.

عوامل زیادی میتواند در ایجاد این آسیب دخیل باشند که از مهمترین آنها زردی در کودکان و بویژه در کودکانی است که به دلیل زردی بالا بستری میشوند و خونشان چند نوبت عوض میشود؛ اما گاهی زردی بالا نیست، ولی اگر درمان نشود و طولانیمدت باقی بماند نیز منجر به آسیب شنوایی میشود. همچنین دلایل ژنتیک بویژه در خانوادههایی که سابقه کم شنوایی یا ازدواج فامیلی دارند نیز ازعوامل خطر محسوب میشود. تولد زودرس و با وزن کم نیز از عوامل آسیب رسان دیگر محسوب میشود .

اما نکته مهم اینجاست که لزوما وقتی عصب آسیب میخورد کمیت شنوایی تحت تاثیر قرار نمیگیرد .یعنی نوزاد میشنود، اما شنواییاش کیفیت ندارد. به همین دلیل، همه نوزادان در بدو تولد باید تست غربالگری (تست الکتروفیزیک) شنوایی بدهند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین