«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳ - 19:12 - 2024 December 21
کد خبر: ۱۰۶۷۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
گفتگو اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی نای ذی نیوز با رئیس اداره آبفا شهرستان نی ریز در خصوص آخرین وضعیت تصفیه خانه سد چشمه عاشق و ابهامات پیرامون کیفیت آب تحویلی به منازل روستاییان

درپی آغاز بهره برداری از برزگترین طرح آبرسانی روستایی استان فارس در بخش قطرویه شهرستان نی ریز برآن شدیم تا پس از حدود 40 روز از گذشت آغاز بکار تصفیه خانه سد چشمه عاشق آخرین وضعیت عملیات آبرسانی و کیفیت اجرای آن را در گفتگو با ابوذر قزلبیگلو مدیر آبفا شهرستان نی ریز جویا شویم ، در این گفتگو همچنین پیرامون شبهاتی که در خصوص کیفیت آب تحویلی به منازل روستایی بخش قطرویه بعضا در فضای مجازی مطرح میگردد نیز از مدیر آبفاشهرستان سئوال نمودیم که پاسخ ایشان جهت تنویر افکار عمومی منتشر میگردد .



با گذشت بیش از چهل روز از بهره برداری تصفیه خانه ریزاب آیا از لحاظ فنی عملکرد تصویه خانه مطابق استانداردهای وزات نیرو و کیفیت آب خروجی با استانداردهای بهداشتی مطابقت دارد؟ چه روشهایی برای بررسی مدام کیفیت آب و عملکرد صحیح تصفیه خانه استفاده میکنید ؟

با سلام خدمت شما و مخاطبین ارجمند رسانه خبری نای ذی نیوز و تشکر از مطالب ارزشمندی که منتشر میفرمایید در خصوص سئوال مطرح شده به استحضار می رساند که مدت زمان بهره‌برداری از پکیج تصفيه آب سد چشمه عاشق حدود 40 روز می باشد و کلیه تاسیسات اجرا شده بر اساس مطالعات و بررسی های فنی در واحد مطالعات  شرکت آبفا و مهندسین مشاور پس از بررسی های متعدد با توجه به وضعیت کیفی و کمی آب موجود در سد و وضعیت اعتبارات طرح انتخاب شده  است و مورد تایید شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز قرار گرفته و کیفیت آب خروجی نیز مطابق استاندارد های بهداشتی می باشد  و نمونه های آب جهت انجام آزمایشات میکروبی و شیمیایی مرتبا به آزمایشگاه های شهرستان و استان ارسال می گردد.

یکی از معضلات روستاهای بخش قطرویه شبکه فرسوده داخلی روستاها میباشد که سالها نوسازی و بهسازی نگردیده ، این موضوع در کیفیت آب شرب تحویلی تصفیه خانه جدید به مردم تا چه میزان تاثیر دارد و برای رفع مشکلات آن چه تدابیری اندیشیده شده ؟

معضل فرسودگی شبکه ها در تمام روستاهای بخش وجود دارد و شبکه های توزیع آب به دلیل قدیمی بودن، لوله‌هایی از جنس های مختلف شامل گالوانیزه، فولادی، آزبست و پلی اتیلن را شامل میشود و در بعضی از قسمتهای شبکه در گذشته بطور دائم آب جریان نداشته که در اثر تغییر و افزایش فشار بعد از بهره برداری از این پروژه و با توجه به اینکه آب فعلی از نوع آبهای سطحی بوده و جهت گندزدایی تزریق گاز کلر با دوز بالا انجام می شود که همین موضوع باعث گندزدایی و شستشوی کلیه شبکه ها و خطوط انتقال میشود و در قسمت هایی از شبکه باعث ایجاد بو و مقداری رنگ می گردد  و رفع کل آلودگی‌های شبکه مقداری زمانبر خواهد بود.

البته ابن موضوع در همه قسمت‌های شبکه وجود ندارد و در مناطقی که شبکه کهنه و قدیمی بوده بیشتر نمایان میشود، لازم به ذکر است که آبفای شهرستان نیز جهت تسریع در رفع این مشکلات، تخلیه و شستشوی شبکه ها و خطوط انتقال را از گودترین نقاط در دست اقدام دارد  و با همکاری دهیاران، شوراها، اهالی و سازمان بسیج سازندگی نسبت به تعویض شبکه های فرسوده  اقدام می نماید و این موضوع به صورت مستمر در دستور کار قرار دارد.

 

برخی ازاهالی روستاها ازرنگ و بوی آب تحویلی از تصفیه خانه گلایه مندند ، آیا صحت  ادعای این افراد بررسی گردیده و نتیجه بررسی های انجام شده چیست ؟ اگر حق با مردم است دلایل وقوع این مشکل و راهکار ابفا جهت رفع این مشکل چیست ؟

در خصوص  ادعای بعضی از اهالی مبنی بر وجود رنگ و بو  در آب تحویلی به مردم به دلايلی که توضیح داده  شد در قسمتهایی از شبکه وجود دارد که با انجام اقداماتی که ذکر شد بعد از مدتی رفع خواهد شد.

شایان ذکر است که آبفای شهرستان و  استان جهت بوی آب پس از بررسی‌های مجدد نسبت به تغییر سیستم کلر زنی اقدام نموده و تجهیزات جدید کلرزنی نیز خریداری شده و ان شاء الله ظرف چند روز آینده نصب و مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

با توجه به حجم مصرف آب و براوردهایی که پس از بهره برداری از تصفیه خانه جدید بخش قطرویه انجام داده اید اولا بفرمایید میزان آب تصویه شده با میزآن آب مصرفی همخوانی دارد یا خیر و میزان آن چقدر است ؟ دوما چه توصیه ای برای مصرف بهینه و کاهش مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود منابع آبی به مردم روستاهای بخش قطرویه دارید ؟

میزان آب خروجی تصفیه خانه طبق برآوردها و طراحی ها به اندازه نیاز و مصرف مردم طراحی شده و چنانچه کماکان در بعضی از روستاها با جیره بندی یا احیانا با افت فشار مواجه هستیم به دلیل عدم نصب کنتور توسط خیلی از مشترکین و فاقد کنتور بودن بخش عمده ای از اشتراکات می باشد که این موضوع ناشی از مشکلات و کمبود شدید در گذشته بوده که امید است همه اهالی عزیز بخش نسبت به نصب کنتور و استاندارد سازی انشعابات با آبفای شهرستان و بخش همکاری نمایند،البته توصیه ما مثل همیشه درست مصرف کردن آب برای پایداری بیشتر ابرسانی میباشد که اتفاقا مردم شریف بخش قطرویه چون سالها رنج بی آبی را کشیده اند بیشتر از هر کسی قدر این آب را میدانند

راضیه دیانت
منبع: تولیدی
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین