«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
چهارشنبه - ۲۸ آبان ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۲۹۴۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۹

طلای سرخ در سایه عطش زمین، از دل دشت‌های نی‌ریز شکفت

مدیر جهادکشاورزی شهرستان‌‌نی‌ریز از آغاز برداشت زعفران از یکصد هکتار زمین‌های زراعی این شهرستان خبر داد و گفت: امسال، با وجود خشک‌سالی شدید و گرمای طولانی تابستان، کشاورزان با سخت‌کوشی، این محصول ارزشمند را از دل خاک بیرون می‌آورند.

نادر زارعی با اشاره به اینکه عمده زعفران نی‌ریز در بخش‌ مشکان کشت می‌شود، افزود: کاهش بارندگی و گرمای فرساینده هوا در تابستان، باعث افت عملکرد مزارع شده است، به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود میزان کل برداشت، به حدود ۱۳۰ کیلوگرم  کاهش یابد.

وی تصریح کرد: میانگین برداشت زعفران در شرایط طبیعی پنج کیلوگرم در هر هکتار است، اما ادامه خشک‌سالی، کمبود منابع آبی و تداوم گرمای تابستان، بهره‌وری زمین‌ها را کاهش داده است.

 

طلای سرخ در سایه عطش زمین، از دل دشت‌های نی‌ریز شکفت

او تأکید‌کرد: زعفران نی‌ریز با وجود همه این دشواری‌ها، به سبب رنگ، عطر و کیفیت ممتاز خود، جایگاه ویژه‌ای در استان فارس دارد؛ با این حال، کمبود تسهیلات حمایتی و مشکلات آبی، مانع توسعه آن شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز، اظهارکرد: دوره گل‌دهی زعفران حدود ۲۵ روز است و بازده اقتصادی آن از سال سوم کشت آغاز می‌شود اما استمرار گرما و کمبود بارش، این چرخه ارزشمند را تهدید می‌کند و توجه فوری مسئولان را می‌طلبد.

زارعی گفت: کلاله زعفران که از بخش‌های نگین، سرگل، پوشال و دسته تشکیل می‌شود، مهم‌ترین بخش این گل است و مرغوب‌ترین نوع آن از قسمت «نگین» به‌دست می‌آید؛ بخش سرخی که نماد امید در دل خاک تشنه نی‌ریز است.
این مقام مسئول در پایان ابرازکرد: با توجه به افزایش هزینه‌ها به ویژه دستمزد کارگر، روش سنتی داشت و برداشت، دیگر سودمند نیست و در صورت مکانیزه شدن فرآیند، توسعه کشت زعفران توصیه می‌شود.

خبرنگار : راضیه دیانت
منبع: تولیدی
نظرات بینندگان