مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان : سنت دیرینه «کرش» یا شیرهپزی، همچون هر سال در شهرستان استهبان در حال برگزاری است.
از مجموع ۱۸۶۰ هکتار تاکستان دیم در این شهرستان، سالانه حدود ۱۰۰۰ تن انگور برداشت می گردد که پیشبینی میشود امسال ۱۶۰ تن شیره انگور از آن تولید و روانهی بازار شود.
وی با اشاره به قدمت این آیین افزود: «کرش» به محل و فرآیند سنتی شیرهگیری از انگور گفته میشود که از اواخر شهریور تا پایان مهرماه در ارتفاعات و تاکستانهای دیم برگزار میشود.
مدیریت جهاد کشاورزی استهبان ادامه داد: حدود ۱۰ درصد از انگور تولیدی شهرستان برای تازهخوری، ۲۰ درصد به شکل مویز و ۷۰ درصد نیز بهصورت سنتی به شیره انگور تبدیل میشود.

اعیان منش تأکید کرد: تأمین اعتبار برای بهسازی راههای دسترسی به باغات دیم که عمدتاً در مناطق مرتفع قرار دارند و نیز سرمایهگذاری در صنایع فرآوری، میتواند ارزش افزودهی قابل توجهی برای این محصول ارگانیک ایجاد کند.
وی در پایان یادآور شد: نام قدیمی این شهرستان «ستهبان» به معنی نگهبان انگور است و انگور دیم استهبان همواره به دلیل کیفیت بالا و طعم کمنظیر خود در کشور شناخته شده است.