مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، از آغاز برداشت انجیر، از نظام میراثی مهم جهانی انجیرستان دیم شهرستان استهبان خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری نای ذی نیوز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی استهبان، مهدی اعیان منش عنوان کرد: برداشت انجیر از سطح 23هزار هکتار انجیرستان های باور شهرستان از سط کل 26هزار هکتاری از اواسط مرداد آغاز می شود و تا اواسط مهرماه ادامه دارد.
اعیان منش بیان داشت: متاسفانه عدم بارندگی بهاره، پایین بودن میزان بارندگی سال زراعی، کاهش رطوبت در منطقه در زمان گل انگیزی و رشد رویشی درختان، سرمازدگی زمستانه و اختلاف زیاد دمای شب و روز در بهار و خشکسالی شدید موجب کاهش میزان رشد رویشی و گل انگیزی و تشکیل میوه شده که این امر عملکرد محصول را بیش از ۵۰ در صد کاهش داده است.
وی افزود: خسارت وارده به محصول انجیر در سال جاری در حدی است که پیش بینی می شود حدود ۱۰ هزار تن انجیر خشک برداشت شود که این امر تاثیر منفی بالایی بر اقتصاد شبه تک محصولی شهرستان خواهد داشت.
اعیان منش در ادامه گفت: با توجه به افزایش دما و نوسانات دمایی در چند سال اخیر به باغداران توصیه می شود: برای حفظ درختان در شرایط خشکسالی اقداماتی نظیر: کاهش بر دهی، هرس اصولی، استفاده از مالچ، نصب سایبان، کنترل به موقع آفات و بیماری ها صورت گیرد تا از خسارت وارده به درختان کاسته شود.
وی افزود: محصول انجیر خشک شهرستان، عمدتا به کشور چین و مابقی به ژاپن و کشورهای اروپایی، آمریکایی و حوزه خلیج فارس صادر می شود.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: در این شهرستان دو زنجیره ارزش تولید، سه واحد فرآوری، ۳۳واحد بسته بندی انجیر و خشکبار به صورت کارگاهی و کارخانه ای موجود است و در زمینه تولید و صادرات محصولاتی مانند: شربت، مربا، سرکه، حلوای مسقطی، بیسکویت، کیک، کلوچه و پودر انجیر فعالیت میکنند که با توجه به پتانسیل های موجود در شهرستان زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری انجیر فراهم است.
وی در پایان سخنانش گفت: این محصول ارزشمند لیاقت نگاه ویژه مسئولان و متولیان کشوری و استانی را دارد و چنانچه حمایت ها از حفظ و ارتقاء و ایجاد صنایع فرآوری بیشتر شود قطعا باعث رونق بیشتر این محصول گرانقدر در دنیا خواهد شد.