«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
يکشنبه - ۲۲ تير ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۲۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲

آغاز گرده افشانی در بزرگترین باغ های انجیر جهان در استهبان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از آغاز عملیات گرده افشانی درختان انجیر در بزرگترین انجیرستان دیم جهان در سطح  22هزار و  500هکتار باغ های بارور از کل 26هزار هکتار باغ انجیر دیم شهرستان خبر داد.

مهدی اعیان منش بیان داشت: عملیات گرده افشانی که انتقال دانه گرده از میوه بهاره درخت بَرانجیر به محصول تابستانه درخت انجیر خوراکی توسط زنبور بلاستوفاگا است و در اصلاح محلی به آن بَردهی می گویند از اوایل خردادماه آغاز شده و تا اوایل تیرماه ادامه دارد.

اعیان منش سطح باغات بَرانجیر شهرستان را بیش از 650 هکتار مثمر و غیر مثمر اعلام کرد و گفت: عمده درختان برانجیر در منطقه ایج استهبان قرار دارند و سالانه بین 970 تا 1300 تن بَرانجیر با ارقام: پوزه دمبالی، دانه سفید، خاکِستانی و جوهری در شهرستان تولید می شود.

اعیان منش عنوان کرد: انتخاب نوع بر انجیر بر کیفیت و کمیت  انجیر تاثیر گذار بوده و در بازه زمانی گرده افشانی، متقاضیان می توانند در بزرگترین بازارچه توزیع و فروش بَرانجیر شهرستان تحت مشاوره کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و شرکت های وابسته نسبت به انتخاب رقم مناسب بَرانجیر و دریافت آموزش و راهنمایی های لازم اقدام نمایند.

 

آغاز گرده افشانی در بزرگترین باغ های انجیر جهان در استهبان

وی خاطر نشان کرد: شاخص کیفیت بَرانجیر، انتخاب رقم مناسب با منطقه، زمان رسیدن بَرانجیر، میزان دانه گرده، بلوغ، میزان جوانه زنی دانه گرده، تعداد زنبور بلاستوفاگا(پشه)، آلوده نبودن به زنبور قرمز مُخل عملکرد زنبور بلاستوفاگا (زنبور ترومید) و نماتُد گرده خوار است.

اعیان منش بیان داشت: بهترین زمان برَدهی ساعات خنک روز مانند صبح زود یا عصر در دمایی بین 25 تا 27 درجه است زیرا درجه حرارت بالا، فعالیت زنبور بلاستوفاگا را کم کرده به نحوی که به ازای هر سه درجه افزایش دما ۲۰ درصد از عمر زنبور بلاستوفاگا کاسته می شود.

وی افزود: انتخاب ظرف مناسب گرده افشانی، زمان بردهی و نوع بَرانجیر می تواند تاثیر بسیاری بر میزان و کیفیت محصول  برداشتی داشته باشد و بهترین ظروف بردهی لیوان کاغذی است.

این مقام مسئول گفت: یکی از عوامل مهم در گرده افشانی موفق، اندازه قطر میوه خوراکی است و در شرایطی که سایز میوه حدود ۱ سانتی متر باشد زمان مناسب گرده افشانی است.

مدیر جهاد کشاورزی استهبان تصریح کرد: به طور معمول ۳تا ۷ مرحله عملیات بردهی در باغات انجام می گیرد که این عملیات در حدود ۳تا۴ هفته به طول می انجامد ولی با توجه به شرایط خشکسالی کنونی توصیه می شود برای حفظ درختان انجیر از تعداد دفعات بر دهی کاسته شود.

با توجه به الزام کاهش میزان بردهی پیش بینی می شود در سال جاری کاهش تولید محصول انجیر داشته باشیم.

منبع: تولیدی
نظرات بینندگان