«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
جمعه - ۲۳ خرداد ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۰۸۹۶
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳

برداشت طلای سرخ در نی‌ریز آغاز‌شد

سرپرست جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز از برداشت زعفران از یک‌صد هکتار زمین‌های زراعی این شهرستان خبرداد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز، نادر زارعی گفت: عمده زعفران این شهرستان، در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) تولید می شود و برداشت آن تا پایان آذرماه ادامه‌دارد.

وی با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرايط عادي پنج کیلوگرم در هر هکتار است؛ افزود: امسال نسبت به سال گذشته به دلیل گرمای هوا در تابستان با کاهش عملکرد رو‌به رو‌به‌رو هستيم و پیش‌بینی می‌شود حدود  300 کیلوگرم زعفران برداشت شود.

او اظهارکرد : بازده اقتصادی گُل‌دهی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن شروع می‌شود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.

زارعی مدت زمان برداشت زعفران را حدود ۲۵ روز اعلام‌ و عنوان‌کرد: در حال حاضر نبود صنایع بسته‌بندی  و تسهیلات،  ازجمله  مشکلات زعفران‌کاران است.

این مقام مسئول ابرازکرد: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.

سرپرست جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: کُلاله مهم‌ترین قسمت گل زعفران است که از بخش‌های مختلف «نگین»، «سَرگل»، «پوشال» و «دسته»  تشکیل شده است و مرغوب‌ترین زعفران از «نگین» کلاله به‌دست می‌آید که سرخ‌ترین بخش آن می‌باشد.

 

منبع: تولیدی
نظرات بینندگان