«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
چهارشنبه - ۱۱ تير ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۰۵۹۲
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹

نی‌ریز یکی از قطب‌های تولید انجیر فارس است

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: استان فارس نخستین تولیدکننده انجیر در ایران و شهرستان نی‌ریز یکی از قطب های تولید انجیر استان است.

به گزارش ناي‌ذي نيوز و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی ریز، علیرضا بصیری ضمن بیان این مطلب از شروع برداشت انجیر نی ریز خبرداد و گفت:  همه‌ساله  از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغ های دیم شهرستان شروع می شود و تا نیمه مهرماه ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه انجیرستان‌های دیم نی‌ریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول در جهان دارای جایگاه ویژه‌ای است؛ ابرازکرد: قریب به 5000‌ هکتار از اراضی شهرستان به کشت  این محصول اختصاص دارد که 4000 هکتار آن مثمر است و به دو صورت تر(تازه‌خوری) و خشک به بازار عرضه می شود.

به گفته بصیری؛ با توجه به کاهش بارندگی‌های سال زراعی جاری و خشکسالی اخیر، پیش‌بینی می‌شود  با کاهش محصول مواجه باشیم و کمتر از 2000 تن انجیر برداشت شود که در مجموع، میزان محصول تولیدی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

او تاکید کرد: عواملی چون طغيان آفت كنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهاي شديد و ايجاد اختلال در فعاليت زنبورهاي گرده‌افشان، در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه انجیر نی‌ریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود، تصریح‌کرد: نبود سرمایه‌گذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث شده است که این محصول  توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته بندی مطلوب، از منطقه خارج شود.

سيدابراهيم فقيهي
منبع: تولیدی
نظرات بینندگان