در برخی از کشورها معمولا بین 25 تا 30 درصد تولیدات میوه ها و سبزیجات را غیرخوراکی می دانند و مصرف نمی کنند.
با این حال، انواع مختلف فلاونوئیدها (میریستین، کورستین، روتین و کامفرول) که مواد شیمیایی گیاهی فعال زیستی در نظر گرفته می شوند در برگ چغندر یافت می شود.
متاسفانه اگر چه برگ چغندر مصرف نمی شود و معمولا دور ریخته می شود، اما منبع مهمی از فلاونوئیدهای فعال زیستی هستند که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.
بخوبی شناخته شده است که الگوی غذایی یکی از دلایل اصلی مرتبط با چاقی است و مصرف میوه ها و سبزیجات فواید سلامتی دارد. یکی از نمونه ها برگ چغندر است که دارای غلظت بالایی از ترکیبات فنلی و سایر مواد مانند بتالین ها در ترکیب خود است که تأثیر مثبتی بر سلامتی دارد.