مسئول مرکز جهادکشاورزی مشکان گفت: كلاس آموزشي ارزش غذايي علوفه خارشتر بهمنظور تعليف دام با حضور 14 نفر از بهرهبرداران در این مرکز برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، شهرام معتمدی تصریحکرد: "خارشتر" بهعنوان يك منبع علوفهاي كه قابليت كشت در زمين هاي باير و شور را دارد؛ به دليل داشتن ارزش غذايي نسبتا مناسب، معادل علوفه با كيفيت متوسط است.
وی افزود: امكان جايگزيني این علوفه با مخلوط كاه، گندم و يونجه در جيره غذايي گوسفند و بز داشتي وجوددارد.
این کارشناس اظهارکرد: چراي مستقيم خارشتر توسط گوسفند و بز امكان پذير نيست و براي افزايش بهره برداري دام بايد از خوراك تكميلي استفاده شود؛ همچنین براي مصرف بهتر در گوسفند و بز باید پس از نم زدن استفاده شود كه زمان مناسب آن بهعنوان علوفه، در اواخر دوره گلدهي، اواخرارديبهشت تا اواخر خرداد است.
معتمدی ابرازکرد: زنبور عسل از شهد و گرده گل خارشتر استفاده مي كند و نیز فعاليت نوعي حشره موجب توليد "ترنجبین" بر روي ساقه آن ميشود كه مانند نبات سفت است و در طب سنتي برای دفع سنگهاي ادراري موثر است.